torsdag 28 november 2013

tanzania tur och retur del 2

Andra veckan nere i Tanzania, nu var det dax för den efterlängtade Safari turen, en vecka ute på savanner, olika djur runt tälten, varierande natur miljöer. Detta var liksom verklighet vi skulle åka runt bland lejon elefanter, bufflar, alla savannens djur, insekter. 
de nationalparker vi besökte var Tarangire, lake manjara, Ngorongoro och Serengeti. 
det var så himla mycket djur, 




Detta är skolans egna Camp.


























































Hoppas man kan få åka på en sådan resa någon mer gång. Over and out.

onsdag 27 november 2013

Vilken film

Dom har lyckats få till en riktigt bra film igen FMAO, detta tänk de gör är ju så att man blir fast i filmen, en sådan film kan man ju kolla på om och om igen. De tar tillbaka kulturen i flugfiske med tweed kostymer bambuspön, gamla klassiska flugor. De tänker verkligen igenom hur de ska lägga upp sina filmer, stilrent.
http://www.youtube.com/user/Tweedandflyfishing?feature=watch där har ni deras filmer på Youtube.



tisdag 19 november 2013

Tanzania tur och retur... DEL 1

Jag hade förmånen att åka med min skola till Tanzania. helt otrolig resa, Vi åkte tåg från mora, just då började resan. Väl framme på Arlanda så blev det en matbit och växla pengar sedan fick vi åka till hotellet. Svårt och sova den natten, vaknade upp kl 3 för att åka till Arlanda igen vid 4 och Checka in, Tog en kopp kaffe för att vakna till liv.


när Flyget var klart för ombordstigning trampade vi in på flyget, som skulle ta oss till Amsterdam för att byta flyg till det flyget som skulle ta oss på 12 timmars flygning till Kilimanjaro Airport. Visum och allt klart sen tar vi bussen från flygplatsen till Skolan.

under denna 2 timmars långa bilresa var det mörkt ute och vi såg bara alla deras Cola skyltar med olika små butiker, som små kiosker längs hela vägen.
Framme vid skolan fick vi våra rum inte såna rum man är van vid, Stengolv stenväggar och stenhårda sängar. fick mat på skolan Kyckling och ris och färsk mango.

Första veckan fick vi se skolan och åkte ner till Moshi den största staden som låg nära skolan, där hade de en mängd försäljare.





 Sedan var vi på en rundvandring utanför skolans stängsel, en promenad mellan bananplantor och små kiosker, träffade en del folk på vägen. Alla människor vi träffar är jätte glada, Trots att de inte har en ordentligt hus enligt oss, när vi gick där var det varmt och vi drack massa vatten under tiden möter vi ett gäng grabbar som kommer med en drickaback på ryggen de ska antagligen hämta dricka till sin familj, lika glada som alla andra säger han ''jambo'' och traskar vidare. de visade även deras lokala Banan öl/vin. Denna vandring tog oss till en skola, där det var massa glada barn, en väldigt fin skola tycker jag.
Här är pojken med drickabacken






banan




 banan ölen


 











I skolan sjöng dom Tanzanias nationalsång och andra sånger på Swahili. Detta var en lite smått jobbig stämning tycker jag när man ser hur de har det och jämför med Sverige, deras matematik lektion sker utomhus och de hjälper sin ena lärare med att hugga bort sten så de kan lägga mura nytt golv in till ett kontor, deras lektionssalar har inget glas utan bara galler..



Torsdagen åkte i och bada i ett vattenfall, det var en bra bit dit men det var värt varenda steg det var så fint















Denna guide tog även med oss hem till sig där vi drack Mango Juice och åt Chagga människornas speciella maträtter, kyckling och ris och lite annat, sedan visade han även hur kaffe kom till, sen fick vi köpa kaffet, 




















detta var min första vecka man har så mycket inom sig som fattigdom sjukdomar men de är ändå lyckliga där nere, de visar alltid glädje, Fantastiska människor.