lördag 29 augusti 2015

De är nu 4 dagar kvar sen är det över. Helt slut finito...

Inte riktigt så illa. Men 2015s fiske i rotälven är över för mej. Säsongen tar slut på måndag där, men jag åker hem till småland i morgon kväll. Året har varit grymt anser jag. Jag tycker detta år har levererat stor fisk. Underbart.

va där Igår 28/8 på mitt sista fiskepass. 2 små harrar. 
Så nu i stället taggar jag nog i gång för lite gäddfiske i höst och även österdalälven. 
Lär väl fiska av mej innan snön kommer.


torsdag 20 augusti 2015

Helt otroligt.

En dag som inte började bra alls. Åkte ut 10 och började med och knyta på mej vadarskorna, men hinner inte mer än och blöta ner skorna innan jag upplever att jag går på sten i vadarna. Ser då att jag har ett hål rakt igenom vadarkängan... Hela sulan har lossnat. Så fick bege mej ner till campingen ta ut ett par skor och åkte till rotälven, Och DETTA fantastiska fiske jag haft idag. Har fått stor fisk i mitt tycke en harr på 45 och en öring på 40 som fortfarande simmar i älven och har de gött. Dessa fick jag på en Hillbillator. sedan har jag fått ett helt gäng fiskar. Idag fick dock lov och se till att va på campingen innan 17,30 då jag skulle jobba.  Har lärt mej idag att ta kort och drilla fisk helt själv är inte lätt-

MEN en sak jag inte begriper är den människa som stannat bilen vid vägen klivit ur och satt sej och bajsat mitt på vägen. ??

onsdag 19 augusti 2015

Värme bölja,

Nu kommer värmen, vi har det varmare än på hela sommaren. Fisket är segt pga värmen.
Vi hade bestämt oss för en hel dag i skogen med hunden, Stop stog på listan och besöka. Vi packade allt korv ved och vatten. Endast ett bekymmer. ''vandringen'' var exakt 500 steg. Det första vi hörde när vi klev ur bilen var bruset från ett vattenfall. Vilken promenad. Men fantastiskt vattenfall, så nu kan jag varmt rekommendera alla att åka till stopsvattenfall.


I stället för att äta korven här åkte vi upp till sandras stuga och grillade korv och Testa ett nytt otroligt gott kaffe. Detta kaffe finns i Öring och Harr. Började med att testa Harr. 
Finns att köpa på älvdalensfiskecenter.


Skitfiske 

fredag 14 augusti 2015

Rock n roll

Full fart fullt med folk vecka 32 är Över och vi faller tillbaka i dvala, en vecka eller 2. Sen är det dax att planera om. Hinna prova lite nya saker, ska testa Öring och Harr kaffe.
I år hade jag bestämt mej för att ge rotälven mer tid,
Tur var väl då att älven varit i överflöde stora delar av sommaren. detta har gjort att jag nu fått ge denna pärla tid. Vad man har lärt sig, vad rolig och fin denna älv är. Den är smakfull och har olika karaktärer hela tiden. OCH FOLK DET FINNS STOOOOR Fisk.

lördag 1 augusti 2015

Fiske och högvatten.

Vattnet är Högt i österdalälven. Rot är normal och jag tycker detta högvatten gjort mej gott. Mycket mer fiske i rot. detta har jag behövt så nu kan jag Denna pärla lite bättre, riktigt mysfiske.
Vi hoppas att vattnet går ner snart, men samtidigt är roligt att testa fiska de små åar.